Verdensmandens rejsetips! Peter Falktoft
Peter Falktoft var en tur i Marokko med Marokko Eksperten, læs om hans oplevelser her.
Eftersom et Instagram-skud af en opstillet afslappet atmosfære i en Marokkansk riad efterhånden er lige så udbredt et fænomen i mit feed som fødder i poolkanten, så var det uundgåeligt, at jeg skulle have min første tur til Marokko.
Hermed følger en subjektiv beretning af min odyssé til kongedømmet i det nordlige Afrika. (Og ja, det er skønt og flot i en riad. Opstillet eller ej.)
Ingen gadesælgere heromkring
Hvis du ligesom mig har hørt godt og skidt, men måske mest skidt, om Marokko, så er du ikke alene. Men lad os slå det fast med det samme: Bare fordi din faster engang i halvfemserne kom dårligst ud af en forhandling om en falsk Gucci-taske i Agadir, betyder det ikke, at Marokko er lutter gadesælgere og gedemarkeder. Tværtimod. Jeg tror, jeg mødte én gadesælger på hele turen. Og han tog efter lidt engelsk, dansk, spansk og fransk gestikuleren notits af, at jeg ikke ønskede at forlade det folkerige land med et ægte tæppe i bagagen. Så alt godt. Marokkansk stil og kultur er væltet ind over os i nyere tid i form af mønstrede fliser og tegl til vores badeværelser. Marokkanske tæpper er fast inventar i boligmagasiner og på indretningsblogs. Og det pynter da bestemt også oppe i det kolde nord, hvor minimalismen går sin vante sejrsgang.
Men det tager sig unægteligt bedre ud i +26 grader tilsat duften af marokkansk myntete alias marokkansk whisky. En joke, man hører mere end én gang under sit ophold …
Turen til Marokko
Selve turen til Marokko gik med fly til Malaga og videre med færge til Marokko fra Algericas havn ved Gibraltar og siden retur med fly fra Tanger. Det er nemt at komme til Marokko. På stående fod har jeg faktisk svært ved at komme i tanke om andre destinationer udenfor EU, som er lettere tilgængelig end denne …
5 stjernet luksus på Banyan Tree Resort, Tamouda Bay
Eftersom man kan få 5-stjernet luksus i Marokko, så startede turen med dette. I form af Banyan Tree Resort i Tamouda Bay. Hotelkæden har resorts i Thailand, Maldiverne, mv., og dette er seneste skud på stammen. Det er meget simpelt. Villaerne er rasende flotte med respekt for marokkansk arkitektur, spaen er vanvittig, og maden på signaturrestauranten Saffron er den bedste thaimad, jeg har smagt foruden Kiin Kiin på Nørrebro hjemme i København. Omgivelserne er rolige, og alt i alt føles stedet som en brusetablet for syn og sind, uanset hvor på det store og gennemførte resort du bevæger dig hen. Lad det være sig til fods eller i golfvogn, som er til rådighed døgnet rundt.
Check Banyan Tree Resort ud her
Aktchour Ermitage
Efter et par dage på Banyan Tree – og et stop i Medinaen i Tetouan med frokost i Riad Blanco – byttede jeg de 5 stjerner ud med et sted, hvor man rent faktisk kan se på stjerner. Aktchour Ermitage ligger i et naturreservat i ‘de røde bjerge’, hvor de lokale flokkes for at bade i floden, som løber tværs gennem området. Det er en ægte, anderledes og vild oplevelse. Og hvis man ikke er bange for at få beskidte fødder samt vandre i vand til livet og virkelig få bevæget sit korpus, så skal det absolut med i oplevelsen. De lokale er, ligesom resten af befolkningen i øvrigt, skønne, imødekommende og gode til at tale spansk(!) eller fransk, afhængigt af hvilken region i landet de kommer fra. Ingen gadesælgere heromkring …
Marokko et unikt smeltedigel
Det historiske indspark til landet Marokko er i sig selv spændende. Fransk kolonisering tilsat en årrække under spansk flag gør Marokko til en unik smeltedigel af førnævnte nationer hældt ud over et stolt kongedømme med et flot rødt flag pyntet med en grøn stjerne i midten. Det er en ørkenvandring i sig selv at nå hele historikken igennem. Men aldrig længere væk end en snak med en lokal handler, guide eller chauffør, hvis man er interesseret i den retning.
Chefchaouen – den blå by
Som et kulturelt svirp med halen sluttede turen med en dag i Chefchaouen, bedre kendt som ´den blå by´. Hvis du er typen, som gerne vil opleve en gammel by på et bjerg, som er blå, så er det her stedet for dig. Uagtet, at det ville være nemmere at nyde byens blå farve, hvis man fra kommunal hånd valgte at skrue ned for mængden af handelslicenser til tilfældige gadehandlere, som konsekvent sælger det samme skrammel. Mange gadesælgere heromkring … Et godt tip er at søge væk fra de mest centraler gader, hvor revl og krat som sagt sælges i hobetal. Tag i stedet et par skridt videre ud til de ydre gader i byen, hvor de lokale selv bor. Her er blåt, pænt og autentisk. Personligt havde jeg gerne været denne kulturelle berigelse foruden, min tid i Marokko taget i betragtning. Men jeg er også typen, som er mere til fred, ro, natur og spring fra højder i krystalklart vand fra et vandfald …
Riad er slet ikke skidt
Dog vil jeg, som tidligere nævnt, ikke underdrive fornøjelsen af at bo, besøge og ideelt overnatte i en riad. Og det nåede jeg da også lige akkurat at få med hjem i bagagen. Den var blå, smuk og idyllisk. Ligesom byen. Og den var ydermere præcis som ‘lovet’ på utallige Instagram-posts i mit feed de forgange 24 måneder. Blot uden filter og Photoshop-assistance. Casa Hassan, hed den i øvrigt.
Peter Falktoft Må have mere Marokko
Marrakech er på listen over steder, jeg klart vil besøge ved næste lejlighed. Sammen med Atlas-bjergene og ørkenen. Alle steder, jeg har til gode efter denne jomfrurejse til landet. Hvilket fint understreger, hvor meget mere end gadesælgere og badestrande Marokko har at byde på. For det kan de. Det ved vi. Det er alt det øvrige, som giver udslag på oplevelseskontoen heromkring.
Det er altid en hårfin balance for en kræsen bøv med sans for de finere, om end underspillede, ting i livet som mig at ramme præcis den balance mellem det lokalt autentiske og den gnidningsfri afslapning i luksuriøse omgivelser, men Marokko lykkedes med det flere steder undervejs. Om end med små udfald i niveau hist og her. Som det vel ret beset hører sig til på disse kanter. Al den stund man ikke fornemmer, man er i Afrika. Marokko fungerer fint. På sin egen befriende og umiddelbare facon.
Med hensyn til mad, så sørg for at bestille kofta og tagine. Det er lokalt og smager godt, uanset hvor du bestiller det.
PS: De taler også fransk.
Bon voyage!
Peter Falktoft rejste med Marokko Eksperten, som du kan booke din tur hos her
Om Peter Falktoft
Peter Falktoft er en prisvindende TV -og Radiovært som er født og opvokset i Risskov nord for Århus, på den rigtige side af Grenaavej. Peter Falktoft laver sammen med sin kompagnon Esben Bjerre den ugentlige podcast ‘HER GÅR DET GODT’ som kan downloades overalt og allerede er hentet mere end 1,5 millioner gange.
Peter Falktoft startede i praktik i 2009 på Danmarks radios P3, hvor han som den yngste nogensinde vandt prisen som ‘årets stjerneskud’ til Prix Radio i 2010, mens han endnu var i praktik. Siden kom programmet ‘Monte Carlo på P3’ til verden for Peter Falktofts hånd, i selskab med studiekammeraten og erklærede jøde, Esben Bjerre Hansen. På to år skrev de to sig ind i dansk radios historiebøger med en de største og mest omfattende succeser nogensinde. Monte Carlo blev nærmest øjeblikkeligt et kulturelt fænomen med en uhørt opbakning på tværs af sociale samfundslag og aldre.
Født: 14 august 1985
Nationalitet: dansk
Aktive år: 2015-nu
FIND MERE INFLUENCER REJSEINSPIRATION HER
Sign up til vores nyhedsbrev og få: Rejsetips fra nogle af de største influencere, rejseguides, rabatter til rejser/hoteller, invitationer til events og konkurrencer.